EDUCATION

Jamb 2020 possible English questions And answers

W3Schools

Jamb 2020 possible English questions And answers

ALL ASPIRATION IS TO SUCCEED

QUESTIONS
1. What does HAK stand for?
a. Hugs and Kisses
b. Huge and Knights
c. Hiss and Kisses
d. House and Kitchen

2. Who almost fainted when he heard that some students were caught on the
school’s basketball court at night having sex and he is a …. By profession
a. Mr Bello and He is teacher
b. Mr Fayose and He is an Engineer
c. Mr Bello and He is a journalist
d. Mr Fayose and He is a Journalist

3. ……..is the protagonist in the novel
a. Aliya
b. Mrs Bello
c. Mr Fayose
d. Bolaji

4. How old was Aliya?

a. 18

b. 16

c. 17

d. 20

5. Who is the author of the novel?

a. Bolaji Amusan

b. Balaji Abdullahi

c. Sarah Ladipo Mayinka

d. Bolaji Abdullahi

6. Mrs Bello was a……….by profession

a. Nurse

b. Doctor

c. Teacher

d. Journalist

7. Adoringly, Aliya was referred to as………?

a. Sex addict

b. First lady

c. Journalist

d. None of the above

8. The students that were caught were having sex in the school……….at night?

a. Basketball court

b. Behind a lawn Tennis court

c. Chapel

d. Toilet

Jamb 2019 possible English questions And answers

9. What does KOTL means?

a. Kiss on top the lips

b. Kiss on top the legs

c. Kiss on the lips

d. Kiss on the labs

10.Who asked for the meaning of HAK and KOTL

a. Bolaji

b. Mr Bello

c. Aliya

d. Mr Fayose

11.Aliya never scored higher than a C in what subject

a. Mathematics

b. Physics

c. Chemistry

d. English

12. Aliya turned 16 on ………?

a. Tuesday

b. Monday

c. Wednesday

d. Thursday

13. Who was Grace in the novel?

a. Aliya roommate who was slightly older than aliya

b. Aliya enemy

c. Aliya cousin

d. None of the above

14.What is the name of the Mathematics teacher that didn’t find it funny when

Akin pronounce Mensuration as Menstruation?

a. Miss Sako

b. Mr Bello

c. Miss Salako

d. Mr Salako

15.Aliya turned twelve(12) when she was in what class?

a. JSS 2

b. JSS 1

c. JSS 3

d. SS 1

16.When Aliya was in Primary school, her father was working as a…….?

a. Journalist

b. Public Relations Agency

c. Doctor

d. None of the above

17. Aliya started wearing bras at the age of……..?

a. 14

b. 16

c. 10

d. 17

18. How old was aliya when she read the book titled ‘’Sweet Sixteen’

a. 16

b. 14

c. 17

d. 12

19.Who made the statement ‘’Child means the same as stupid’’

a. Grace

b. Akin

c. Aliya

d. Mrs Fayose

20. Who was known as ‘’KING OF BOYS’’ in the novel?

a. Akin

b. Bobo

c. Maya

d. None the above

21.When did aliya turned sixteen(16)

a. She turned sixteen two days before the end of term examination

b. 3days before the end of term examination

c. 2 month before the end of term examination

d. a day before the end of term examination

22.Who read Mensuration as Menstruation

a. Akin

b. Bobo

c. Aliya juniors

d. Aliya

Jamb 2019 possible English questions And answers

23. Who gave Aliya a teddy as a valentine gift

a. Akin

b. Bobo

c. Bisi

d. Principal

24. Which tribe is the principal from?

a. Yoruba

b. Igbo

c. Tiv

d. Hausa

25.What was written on the birthday card that was in the gift box given to

Aliya.

a. HAPPY BIRTHDAY ALIYA

b. HAPPY BIRTHDAY

c. HAPPY SWEET SIXTEEN

d. OMOLUABI

26. Who later relocate to Ireland with his parents

a. Bobo

b. Akin

c. Bisi

d. Miss Salako

27.Who is Auntie Molara?

a. Aliya mother’s elder sister

b. Aliya mother’s younger sister

c. Aliya cousind. Mr Bello younger sister

28. Aliya ordered a combination of……… and ……… at Aunty Gigis

a. Fresh orange juice and ice cream

b. Vanilla and chocolate ice cream

c. Meat pie and Fresh Orange Juice

d. None of the above

29. As soon as aliya opened the spiral bound documents what was the bold

inscription on it?

a. First lady

b. Happy sweet sixteen

c. Letter to my daughter

d. Omoluabi

30.Aunty Gigis is known as a ………..

a. Popular fast food place

b. Popular motor park

c. Popular relaxation center

d. Popular boutique

31. Who had been Asthmatic since childhood?

a. Aliya

b. Akin

c. Bisi

d. Auntie Molara

32. ‘Dumb girls’’.Boys like dumb girls’’ the statement was made by

a. The principal

b. Mr Bello

c. Akin

d. Tukunbo Alabi

33.What was written on hearth-shaped embossment of the teddy bear tummy

a. Want you

b. I love c. Miss you

d. Sweet sixteen

Jamb 2020 possible English questions And answers

34. Who gave aliya a teddy bear as a valentine gift

a. Akin

b. Tokunbo Alabi

c. Bisi

d. Mr Bello

35.What is Bobo real name?

a. Tokunbo Alabi

b. Tokunbo Bolaji

c. Tokunbo Isekishe

d. Tokunbo Ajayi

36.What was the gift given to aliya when her father returned from london?

a. A blue jean and a Chelsea football club jersey

b. A teddy bear

c. A Digital camera

d. A gift box with a pinkish wrap and a bright red ribbon that had a full multi-

coloured bow on

37.In the novel who was Imelda Marcos? According to Mr bello.

a. A poet

b. Former first lady of philippines

c. A journalist

d. a sex addict

38.In the novel, Kahlil Gabran who was a Lebanese poet died in the year

a. 1932

b. 1941

c. 1903

d. 1931

39. …….father want his son to be a lawyer like himself?

a. Aliya’s b. Sogo

c. Akin

d. Grace

40.Aliya didn’t want to be a pilot anymore because?

a. She didn’t like their uniform

b. Their was a plane crash that killed so many people

c. She had it in mind of becoming a musician

d. None of the above

Jamb 2019 possible English questions And answers

41. “Aliya, you better stop wasting your time and let me show you the secret”

The speaker here is………..

a. Aliya Mom

b. Auntie Molara

c. Mr Bello

d. Miss Salako

42. “What was the name of Aliya’s mother younger sister?

a. Molara

b. Bisi

c. Grace

d. None of the above

43. “Your children are not your children” “They are the sons and daughters of

Life’s longing for itself……etc. This was gotten from ……… book

a. Stephenie Meyor

b. Kahlil Gabran

c. Albert Einstein

d. None of the above

44. At age 14, Aliya’s bras size was………?

a. 16

b. 14

c. 10

d. 12

45.Who wanted to donate the Nebuliser to the school clinic

a. Mr Bello

b. Aliya

c. Mrs Bello

d. Principal

46.Everyone knew that aliya finished almost every term with the best overall results because

a. Her picture was always pasted on the gate

b. Her picture was pasted on the school platform

c. Her picture was always on the notice board in front of the administration

building

47. Aliya called ………an idiot because she had made it her life mission to always

pick on aliya?

a. Bisi

b. Grace

c. Biology teacher

d. Bunmi

48. Mr Bello favourite singer was…………?

a. Fela

b. Ali Farka Tour

c. Micheal Jackson

d. Burna Boy

49. “Now you are also talking like Rebecca, Who is the speaker here?

a. Mr Bello

b. Aliya

c. Mrs Bello

d. Auntie Molara

50. “Okay Mr Bello, let’s hear your story”, who is the speaker here

a. Mrs Bello

b. Aliya

c. Molara

d. Tokunbo

Jamb 2020 possible English questions And answers

ø

VERIFIED ANSWERS

1. A
2. C
3. A
4. B
5. D
6. A
7. B
8. A
9. C
10. B
11. C
12. A
13. A
14. C
15. B
16. B
17. C
18. B
19. C
20. A
21. A
22. A
23. B
24. C
25. C
26. A
27. B
28. B
29. C
30. A
31. A
32. B
33. B
34. B
35. A
36. A
37. B
38. D
39. B
40. B
41. A
42. A
43. B
44. A
45. B
46. C
47. D
48. B
49. A
50. A

About the author

Abioye

Am oluwaseun the Ceo of Topcityvibe.com. welcome to my profile. Don’t look at me! You’ll fall in love.?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat